Beperkt Groot Groot Vaarbewijs 1920

Beperkt Groot- of Groot vaarbewijs na zeevaart/bagger

Voor personen werkzaam in de sectoren zeevaart, zeevisvaart en waterbouw bestaan er vrijstellingen. Om in het bezit te komen van een Beperkt Groot- of Groot Vaarbewijs A of B moet men het diploma schipper Rivieren, Kanalen en Meren of het diploma schipper Alle Binnenwateren kunnen overleggen. Zij die in het bezit zijn van een (vooropleiding) diploma genoemd bij de doelgroep kunnen vrijstelling aanvragen voor 6 van de 9 vakken.

Inhoud cursus:
De eisen om de 3 aanvullende examens (Reglementen 1, Kennis vaarwater en Navigatie 1) af te leggen zijn:
Minimum leeftijd is 18 jaar. Daarnaast moet u kunnen aantonen dat u na het bereiken van de 16-jarige leeftijd een vaartijd heeft doorlopen van drie jaar (één jaar vaartijd bestaat uit 180 effectieve vaardagen) als lid van de dekbemanning van een schip voor de bedrijfsmatige voor op de binnenwateren, of van een schip met een lengte van 15 meter of meer, bestemd voor de niet-bedrijfsmatige vaart op de binnenwateren. Als u een nautische beroepsopleiding met praktijkstages op het gebied van binnenvaart heeft afgerond of op zee heeft gevaren, worden de jaren van de beroepsopleiding in mindering gebracht op de vaartijd tot ten hoogte 3 jaar. De jaren op zee worden in mindering gebracht tot ten hoogste twee jaar (250 zeedagen is één jaar vaartijd). Het Vaarbewijs wordt door de overheid afgegeven nadat men kan aantonen:
• Diploma RKM of AB met 3 jaar vaartijd voor het Beperkt Groot vaarbewijs
• 4 jaar vaartijd voor het Groot vaarbewijs

Bestemd voor: Maritiem Waterbouwer / Stuurman

Certificering: Examen CCV (mits de vrijstellingen zijn toegekend) bestaat uit de onderdelen: Reglementen 1, Kennis Vaarwater en Navigatie 1

Uitvoerende organisatie: STC-BV

Aanmelden: via eigen werkgever