Mbo opleiding Maritiem officier MAROF STC mbo college Rotterdam 480x240

Stuurman Werktuigkundige kleine Schepen

De stuurman / werktuigkundige kleine schepen werkt op een zeeschip met een capaciteit van maximaal 3.000 kW of maximaal 3.000 GT. Je bent een breed opgeleide alleskunner die zowel op de brug (als stuurman) als in de techniek (als scheepswerktuigkundige) aan de slag kan. Je verricht werkzaamheden op het dek, in de machinekamer en op de brug. Ook behoort wacht lopen tot een van je belangrijkste taken. De Stuurman / werktuigkundige kleine schepen is continue aan boord met andere bemanningsleden. Samen met je team zorg je er voor dat de problemen die er zijn snel opgelost worden. De veiligheid van jou en je team staat bij alles voorop.

Inhoud cursus:
De opleiding bereidt je voor op zowel de taken van de stuurman als van de scheepswerktuigkundige. Na het behalen van dit diploma krijg je beide vaarbevoegdheden. Bij goed resultaat kun je doorgaan naar de niveau 4 opleiding waarmee je je vaarbevoegdheid voor alle schepen (dus zonder restricties in vermogen en capaciteit) kunt krijgen. Tijdens je opleiding laten wij je zoveel mogelijk oefenen in de praktijk. Dit doe je op ons opleidingsschip. Voordat je daadwerkelijk de zee opgaat, oefen je op verschillende simulatoren zoals de brugsimulator. Je krijgt onder andere les in de volgende vakken: Voortstuwing, Hulpsystemen, Automatisering, Navigatie, Manoeuvreren, Cargo, Control, Wiskunde en Natuurkunde. Uiteraard krijg je ook les in Engels en Nederlands.

Omdat we je ook opleiden voor het scheepswerktuigkundige deel, breng je een deel van je tijd door in de machinekamer en in het lassen / bankwerkenlokaal.

Bestemd voor: Iedereen die als Stuurman werktuigkundige kleine schepen wilt gaan werken.

Certificering: Diploma mbo niveau 3

Uitvoerende organisatie: STC-BV