Shutterstock 278554754 150X150

Tips voor een positieve en professionele (werk)houding

Voor veel werkgevers is het belangrijker dan specifieke technische vaardigheden: een positieve en professionele (werk)houding.

Deze tips helpen je op weg.

 1. Plezier
  Kies voor een baan die je leuk vindt of kies in ieder geval iets waarbij je in contact komt met dingen die je interesseren. Dan gaat alles net iets makkelijker. Wees je er bewust van dat er bij ieder baan werkzaamheden zijn die minder leuk zijn, maar ze moeten toch ook gedaan worden. Dus je kan er maar beter het beste van maken…;-)
 2. Oplossingen
  Denk niet in problemen, maar in oplossingen of uitdagingen. Stel jezelf de vraag: ‘Wat kan ik eraan doen om dit op te lossen?’. Dit maakt het leven op kantoor voor jou en je collega’s een heel stuk aangenamer.
 3. Voorkom ergernis op de werkvloer
  Naast technische problemen, zijn het vooral de mensen met wie we samenwerken die ons vaak op de zenuwen werken. Denk aan dingen als: te laat komen, overbodige e-mails versturen en roddelen. Wat ook funest is voor je reputatie: ongepaste kleding dragen (te casual of te uitdagend) of naar zweet ruiken. Zorg dan je jezelf niet schuldig maak aan een van deze zaken.
 4. Respect
  Behandel collega’s en klanten zoals zoals jij behandeld wilt worden: met respect. Dus luister, toon begrip en blijf te allen tijde vriendelijk.
 5. Kritiek
  Als er iets gebeurt waar je het niet mee eens bent, praat daar dan met die collega over onder vier ogen. Zet je collega’s niet “te kijk” waar iedereen bij is. Als je het netjes doet, dan accepteert hij/zij je kritiek veel eerder en beter.

  Mocht je het nodig hebben: we hopen dat je met deze tips wat gemakkelijk naar je werk gaat en wat positiever op de werkvloer aanwezig bent.